Sunday, July 20, 2014

Burun Dolgu Materyallerinin Riskleri

Burun dolgusu amacıyla piyasada kalıcı ve geçici dolgu materyalleri bulunmaktadır. Burun dolgu materyallerinin allerjik reaksiyoni doku nekrozu ve doku reaksiyonu gibi riskleri mevcuttur. Özellikle kalıcı dolgu materyalleri ile yapılan dolgu işlemleri esnasında, materyal damar içerisine enjekte edilirse bu riskler artmaktadır. Aşağıda burun dolgusu uygulaması yapılan hastalarda ortaya çıkan reaksiyonları gösteren farklı yabancı kaynaklardan alınmış fotoğraflar görülmektedir.











http://blog.kulakburunbogaz.info/burun-dolgusu-renu-voice.html

      

Burun dolguları ve bununla ilgili riskleri içeren bir sürü makale daha önceden yazmıştım (Burun Dolgusu Yaptırırken Dikkat! / Ameliyatsız Burun Estetiği, Burun Dolgu Materyalleri / Ameliyatsız Burun Ucu Kaldırma Yöntemlerinin Riskleri ... / Medikal Burun Estetiği (Medikal Rinoplasti) İle İlgili ...). Basit burun ucu kaldırma ve burun ucu düzletme işlemleri için yine basit ve kalıcı, endüstriyel ürün kullanılmadan yapılan cerrahi uygulamaları tercih etsem de; önceden burun ameliyatları yapılmış ve cerrahi işlemin uygun olmadığı hastalarıma, diğer dolgu materyallerine göre daha güvenli bir madde olan Kalsiyum Hidroksiapatit (calcium hydroxylapatite (CaHA)) içeren bu ürün ile burun dolgusu uygulaması yapıyorum. Bunun dışında aynı ürünü, ses teli felci tedavisi ya da her hangi bir nedenle ses teli dolgusu ihtiyacı olan hastalarda, yine ses teli dolgu uygulaması için de kullanmaktayız. Yan etkileri az da olsa; hiç bir endüstriyel ürünü yüzde yüz yan etkisiz olarak söylemek bilimsel açıdan doğru değildir.

Dr. Murat Enöz, Kulak Burun Bogaz Hastalıkları & Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı

Muayenehane:
İncirli Cad., No:41, Kat:4, Dilek Pastanesi Üstü, Posta kodu: 34147, Bakırköy - İstanbul
Randevu Tel: (0212) 561 00 52
E-mail: muratenoz@gmail.com
Cep tel: (+90) 0533 6550199
Fax: (0212) 542 74 47

Murat Enoz, MD, Otorhinolaryngology, Head and Neck Surgeon - ENT Doctor in Istanbul

Private Office:
Address: İncirli Cad. No:41, Kat:4 (Dilek Patisserie Building), Postal code: 34147, Bakırköy - İstanbul
Appointment Phone: (+90) 212 561 00 52 
E-Mail: muratenoz@gmail.com 
Cell phone: (+90) 533 655 01 99
Fax: (+90) 212 542 74 47


1 comment:

  1. Nice to be visiting your blog again, it has been months for me. Well this article that i've been waited for so long. I need this article to complete my assignment in the college, and it has same topic with your article. Thanks, great share. burun estetiği doktoru

    ReplyDelete